rosita
Hörde någon säga att vindruvor ska bli frostnupna innan man skördar. -fear-.gif Stämmer det?
Alexander-VG-zon3
nej det stämmer inte att dom behöver frost för att bli klarar .
Åsa, mälardalen zon 2
När man tillverkar vissa viner så ska ibland vindruvorna vara frostnypna eller t.o.m frusna när man pressar dem men ska man äta dem direkt så skördar man dem så snart som de är mogna på plantan.
Aqvakul
När man vill ha väldigt söta vita viner så väntar man till att det börjar bildas ädelröta i druvorna och ibland t.o.m. till den första frosten (eiswein) för att koncentrera sockerhalten ytterligare.
rosita
CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 11-10-2008, 17:08) *
När man tillverkar vissa viner så ska ibland vindruvorna vara frostnypna eller t.o.m frusna när man pressar dem men ska man äta dem direkt så skördar man dem så snart som de är mogna på plantan.


Vi ska äta dem, men risken är att de inte hinner mogna på plantan! unsure.gif
Aqvakul
Föstod nästan det - Är de nästan mogna så kan de eftermogna i rumstemperatur.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon