Full version: zuccini
nina L
Vad gör ni med all zuccini? Fryser ni ner den och i såfall hur? Jag hinner inte äta upp mina innan fler mognar! tongue.gif
ZaraP
Samma här!!! wacko.gif
Men ett gott tips: woka den i bitar med den underbara olivoljan med
citronsmak ("Limone" hög, smal flaska å dyyyyr flaska men = värt det!!!),
strö över lite havssalt (gourmand javisst laugh.gif ), grovmalen
svartpeppar och lite klippt persilja! Detta åt jag läääänge utan å tröttna! tongue.gif

Men några nya recept skulle inte sitta fel nu!

Mvh Zara
ZaraP
Glömde.... provade å frysa in zuccini men det blev bara vattenmojjs
av det.... sad.gif .....

Zara
KDy
Jag tycker om squash i grönsakspaj och sallader. Men jag gör ibland squashkaka : ca 9dl squash (kokad i lättsaltat vatten och mosad)
4 ägg
1 dl socker (eller mindre)
4 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk
2 bittermandlar(rives fint)
25 sötmandlar (hackas)
Blanda alltsammans. Lägg i en smord form, grädda i 200 gr. 45 - 60 min.
Låt den svalna och servera med färska bär eller sylt. Smakar som ostkaka.
KDy
anemona
Varför inte passa på att göra ett STORkok ratatouille och frysa in? Med tanke på hur lång tid det tar att göra verses hur gott det är, är det väl all idé? rolleyes.gif
anemona
Så läser jag frågan igen och inser att jag svarat på något helt annat än vad som frågats efter! ohmy.gif
Aubergine är också gott.......sorry sleep.gif
Susanna
Jovisst kan man frysa squash. I alla fall med hyfsat resultat.

Skär squashen i bitar
Koka upp lättsaltat vatten (1 tsk salt per liter)
Lägg i bitarna och låt koka i en minut.
Häll av vattnet och låt squashen svallna, frys.

Jag brukar ta fram en påse när jag gör grytor eller liknande. Det går också att slänga den frysta squashen direkt i en stekpanna och ha som tillbehör.

Det blir inte lika bra som färsk squash men jag tar hellre min frysta än köper färsk med dålig kvalitet. Smaken behålls rätt bra tack vare förvällningen.

Hälsar Susanna
MariaH
Här är ett jättegott recept på inlagd squash.

Indisk, syltad squash
2 kg squash
(ca 1 1/2 kg rensad)
2 röda paprikor
2 gröna paprikor

Saltlag
3 l vatten
3/4 dl salt

Ättikslag
3 dl ättikssprit
4 1/2 dl vatten
6 dl (500g) strösocker
1 1/2 tsk hel koriander
1 1/2 tsk gurkmeja
1 msk senapsfrön
2 tsk Atamon

Skala klyv och kärna ur squashen och skär den i sockerbitsstora tärningar. Rensa och strimla paprikan och lägg den i en bunke tillsammans med squashen. Blanda saltlagen och häll över grönsakerna. Låt stå kallt till nästa dag.
Sila bort saltlagen. Koka upp ingredienserna till ättikslagen, skumma och lägg ner grönsaksblandningen. Låt den sjuda på svag värme i tio minuter, ta grytan från värmen och tillsätt Atamon.
Häll upp i väl rengjorda glasburkar och tillslut väl.

Lycka till
Maria :lol: [B][
Nina H
Färsfylld squash
Dela squashen på längden. Gröp ur en del av köttet.
Fräs hackad lök, vitlök, köttfärs (eller fler sorts grönsker om man vill ha vegetarisk) och hackade champinjoner. Krydda efter behag.
Fyll squashen och ugnsgratinera med riven ost + parmesan.
Utmärkt rätt att frysa in och ta fram till snabba helgluncher eller liten kvällsrätt.

Jag torkar squash i tunna, halverade skivor. Lägg på smörpapper på plåtar i bra torkutrymme, eller trä på snören, eller sätt ugnen på lägsta värme med luckan på glänt. Kanon att hälla i grytor och grönsaksfräs.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon