Molngrabb
07-11-2008, 18:36
Jag är på jakt efter ett enkelt recept på en god jullsnaps!
Felicia
07-11-2008, 19:11
Här hittade jag ett intressant recept:
Julsnaps med ingefära
70 cl sprit
15 korn koriander
6 hela nejlikor
1/2 vaniljstång delad längst efter
1 bit kanelstång grovt krossad
4 cm färsk skalad ingefära i skivor
2 msk mörk sirap
Blanda kryddorna och spriten i en burk med lock och låt det dra i 2 veckor i rumstemperatur. Sila sedan två gånger genom melittafilter.
Tillsätt sirap och lagra sedan på flaska 1-3 veckor. Snapsen blir godare ju längre du lagrar den.
Ingrid Zon3
09-11-2008, 20:01
Ska man göra den på egna kryddor borde de vara skördade för flera månader sedan. Jag brukar ha två varianter, dels en bäsk (behövs tycker jag) och dels en lite mildare med kummin, fänkål och annat som också är bra för matsmältningen. Fast jag köper oftast färdig. Läser recensionerna av julsnaps med stort intresse när det blir dags. Hittar jag inget lockande blir det oftast aalborgs julakvavit.