Full version: Recept sökes
strepp
Hej
Fick ett kanongott bröd som var bakat i långpanna misstänker rågsikt el havregryn mycket fluffigt,kanongott det var så saftigt.Någon som har något recept ?Tacksamt mottages..Strepp
elleave
Pias långpannebröd

2 påsar torrjäst
12 dl vatten
5 tsk salt
2,5 l mjöl, gärna 1/2-1 l vetemjöl special

Blanda alla torra ingredienser.
Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra.
Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
Jäs 1 timme.
Rör om, och jäs en timme till.
Häll upp degen på en långpanna.
Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
Jäs 15-20 min.
Grädda 15 min.
Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
Dela i 4 ”limpor”.

Går jättebra att använda vilket mjöl man vill, tex rågsikt, eller städa skafferiet på mjölslattar... flirting.gif
strepp
Tack för hjälpen men det är rutor jag vill dela dem i men det går väl lika bra som limpor???strepp
Ingrid Zon3
Grova rutor:
½ dl olja (raps t.ex.)
50 g färsk jäst
6 dl lättfil
1 msk stött kummin
2-3 tsk salt
(ev 2-3 msk mörk sirap)
7 dl grovt rågmjöl
1 dl kli
ca 9 dl matbrödsmjöl av vete (eller rågsikt)

Sen gör man som vanligt: smula jästen i en stor bunke, ljumma filen och häll på, tillsätt olja, salt och kummin, rör tills jästen löst sig. Tillsätt kli o rågmjöl o rör ut, sen det mesta av vetemjölet och arbeta till deg. Täck o jäs i minst en timme. Tag upp på mjölat bakbord och knåda ordentligt.
Smörj en långpanna och klappa ut degen i den, eller kavla på bakbordet. Nagga brödet tätt och skär skåror rätt djupt. Sätt ugnen på 200 grader. Låt brödet jäsa i pannan 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Stjälp upp på galler och låt svalna under duk. Bryt sedan i bitar.

Jag tycker det här brödet är jättegott, men vet inte om det är vad du är ute efter. Det är ett rejält rågbröd, så fluffigt är inte det första jag kommer att tänka på. Men du får ju iaf "tekniken" för att få till ett långpannebröd.

PS: Har nog gjort det på vatten i stället för lättfil också, men då har jag tillsatt lite ättika, 1 msk kanske. Rågsmaken blir bättre med lite syra.
elleave
CITAT (strepp @ 09-11-2008, 21:16) *
Tack för hjälpen men det är rutor jag vill dela dem i men det går väl lika bra som limpor???strepp


Japp det går utmärkt! Tror nästan att orginalreceptet var "rutat"
strepp
Tack för alla svar..Nu ska det testas..mvh strepp---
frågvis
Hej.
jag har ett snabbt och bra recept utan jäsning på limpa i långpanna.

TINGSGÅRDENS FILMJÖLKSLIMPA wub.gif

Grädda i mitten av ugnen
100 grader i 45 minuter
175 grader i 30 minuter

Blanda alla torra ingridienser
1 kg RÅGSIKT
1 dl VETEMJÖL
4 tsk BIKARBONAT
3 tsk BRÖDKRYDDOR
4 tsk BAKPULVER

Blanda filmjölken med sirapen
1 liter FILMJÖLK
4 dl SIRAP

Blanda ner i mjölblandningen

Häll över i en smord långpanna

Hoppas den ska smaka 000.gif


Britta
strepp
Tack för alla recept ,,hälsar strepp...
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon