Vi har ett Åkerö äppelträd som fick många äpplen i år. Det kan vara svårt att få dom att mogna riktigt på trädet i zon 5, men de flesta var skapligt mogna, dock inte riktigt ätmogna då jag plockade av dom. Jag lindade in äpplena ett och ett i vitt papper typ barserviett. Jag har haft dom i olika lådor i någorlunda svalt utrymme, men problemet är att äpplena skrumpnar innan man hinner äta upp dom. "Dom ser ut som rynkig gum-hud" sa jag då min dotter ilsket replikerade: "Åja, gubbhud kan minsann också vara rynkig, så det så!"
Hur ska man bära sig åt för att undvika detta? I jordkällaren kan jag ju inte ha dom, där har vi potatis och det sägs ju att äpplen som förvaras tillsammans med potatis smakar jord. Äpplena avger uppenbarligen fukt och torkar därför ut. Kan man lägga plast över eller skulle man ha lindat in dom i både papper och plast?
Nu är det ju försent att åtgärda detta, men för kommande år skulle det vara bra att få tips hur man bäst kan göra!
Sivan