Hejsan!
Är ingen expert på chili men har några plantor. Jag tog frön från färska chili som jag köpte från fruktdisken, ganska praktiskt då vet man ju hur de smakar. Dessutom billigt...
Satte mina frön i slutet av januari i år. När de kom upp, efter ca 1 vecka, så fick de extrabelysning (skrivbordslampa med lysrör). De stod i ett fönster i rumstemperatur. I juni hade jag fina plantor som jag satte i krukor och hade på altanen hela sommaren. Tack vare att jag satte fröna så tidigt så kunde jag skörda frukt redan i maj

Nu har jag tagit in plantorna och har de på fönsterbrädan inomhus. Ger fortfarande mycket frukt, t o m så mycket att jag fått torka en del och frysit in en del också. Hinner helt enkelt inte med att äta upp i samma takt som de mognar! De är små men STARKA så det går inte åt så många i matlagningen...
De flesta fröfirmor har flera olika sorters chili om du hellre vill köpa frön. Du kan söka här på forumet på chili så hittar du många inlägg att läsa.
Hälsn Sussi