CITAT (apan @ 10-03-2009, 09:21)

Om man har några år gamla frön, är det bara grobarheten som försämras eller kommer de att växa sämre och bli sjuka lättare eller vad händer?
Jag tror att det bara är grobarheten som försämras, inte hälsan hos de plantor som blir resultatet. Ibland kan tillväxten till att börja med gå långsammare också, det har jag sett hos paprika bla. Men i slutänden har det för det mesta jämnat ut sig.
Om det handlar om frön som man ska direktså på våren och som kan ta lite tid på sig ändå att gro (som tex morot och palsternacka) brukar jag inte chansa med gammalt frö. Misslyckas den sådden så finns som regel inte tid för omsådd. Däremot sår jag mycket "gammalt" frö som förkultiveras. Rekordet tror jag är en basilika fröpåse som jag sått från varje år sedan 1998! De grodde fortfarande hur bra som helst förra året, i år har jag inte sått dem än.
Bland perenner finns det sorter som knappast tål lagring alls och sorter som gror bra trots flera år på nacken.