Full version: Kålrot
Helena Lindahl
Jag har precis skördat mina kålrötter. Nu är det så att en del av själva kålroten har varit över mark och blivit grön. Kan man äta detta eller är det som med potatis, så det är oätbart?

Tacksam för svar!!

/Helena
Kajsa
Det brukar vara lite träigt så jag skär alltid bort det gröna.
Skär in hela skalet ganska tjockt. rolleyes.gif
KURT
Det gröna är klorofyll, alltså inte farligt. För potatisar är det dock en indikation på att de utsatts för solljus och att då kan ha bildats solanin. Kålrötter bildar inte något solanin, så det är inte farligt att äta, men är det träigt så skär bort.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon