Chamomille
17-03-2009, 19:19
Vi funderar på om chili (torkad) tappar styrka om den kokar en längre stund? Vi tycker det. Fast det kan ju vara så att man går och småsmakar hela tiden under matlagningen så att man tappar smaklökarna nån stanns
Meriona
17-03-2009, 19:23
CITAT (Chamomille @ 17-03-2009, 19:19)

Vi funderar på om chili (torkad) tappar styrka om den kokar en längre stund? Vi tycker det. Fast det kan ju vara så att man går och småsmakar hela tiden under matlagningen så att man tappar smaklökarna nån stanns

Ja den tappar både färg och smak. Ska tillsättas på slutet.
Chamomille
17-03-2009, 19:29
CITAT (Meriona @ 17-03-2009, 19:23)

Ja den tappar både färg och smak. Ska tillsättas på slutet.

Misstänkte det... Ibland har vi haft i en halv burk (inköpt i Thailand) och ändå har det inte varit för starkt.
Piccante
17-03-2009, 19:35
å andra sidan så är ju torkad chili mer koncentrerad och ofta starkare, så det jämnar väl ut sig? Men tillsätt chilin på slutet.
Chamomille
17-03-2009, 19:39
Japp. Det ska vi göra

Köpte föresten Mit mitta och Ber bere (kan vara stavfel). Uj vilka kryddor! Ber beren ger mycket god smak och Mit mittan ger enorm hetta
Meriona
17-03-2009, 19:50
Spännande namn! Aldrig sett dessa nånstans nämnda, finns inte här att köpa?
Chamomille
17-03-2009, 19:58
Hittade Ber bere i en affär i Stockholm. En ägare från Etiopien som har den. En arbetskamrat som har arbetat i Etiopien tipsade mig om kryddan. Vi köpte en storpåse och delade på

Mycket god! Och stark. Det är en kryddblandning och det finns ganska många varianter av den.
http://www.google.se/search?hl=sv&q=be...mp;aq=f&oq=Mit mittan köpte vi nog där också. Stark....
Meriona
18-03-2009, 21:04
Aha, vad spännande! Jag är så feg, men ber bere skulle jag kunna tänka mig att pröva!
nelly.trott
18-03-2009, 22:22
har lärt mig från min svärmor att lök grönsakrer drar ut styrkan från chili så det kan va därför. Ungäfär som potatisens stärkelse "äter up saltet"
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.