Full version: citrusblad i maten
Inka
Hej!
Jag beskärde mitt mandarinträd och bladen jag klippte av var så fina och nya så jag undrar förstås om de går att äta? I en wok tex? Man brukar väl äta vissa limeblad, men övrig citrus? Jag har inte haft provadopinnar i krukan.
mvh inka
Biggan_
Torkade limeblad fick jag av en god vän, och dom sätter så god smak på kycklingrätter och grytor som man vill ha lite syrlig stuns på.
Eftersom du inte använt några gifter så skall det nog gå bra att använda bladen. Tvätta dem och låt dom ligga och torka och förvara dem sedan i en glasburk. Använd dem som man använder lagerblad. Detta är mina egna funderingar, alltså inget jag provat eller hört talas om.

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon