Full version: Ketchup och puré
Susanna
Hej!

Någon som vet hur man gör tomatkethup och puré för att spara en längre tid?

Jag har hundratals tomater och vet inte längre vad jag ska göra med dem.
Torkat har jag gjort och äta alla hinner vi inte med. Nästa år ska jag nog ha färre plantor.

Hälsar Susanna
mynta
En synnerligen god & lagom kryddig tomatsås. Kan sparas som kylkonserv i åratal.

1 kg tomater
3 lökar
1 paprika
2 klyftor vitlök
1 dl socker
2 dl vinäger
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 krm peppar

Skala, rensa & finhacka alla grönsaker. Lägg i en syltgryta & tillsätt resterande ingredienser. Rör om, koka upp & koka på svag värme till en jämn & tjock sås. Rör om då & då. Tillsätt eventuellt atamon, häll upp i varma, väl rengjorda burkar & förslut.
Susanna
Tack!

Låter som ett bra recept! rolleyes.gif
Jennyn
Jag brukar ta bort skal och kärnor, koka ihop tomaterna och sedan frysa in i portionsförpackningar. Det blir mycket godare än tråkiga krosstomater från konserv i pastasåser, på pizza mm mm!

Hälsar Jennyn
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon