Susanna
29-09-2003, 19:12
Hej!
Någon som vet hur man gör tomatkethup och puré för att spara en längre tid?
Jag har hundratals tomater och vet inte längre vad jag ska göra med dem.
Torkat har jag gjort och äta alla hinner vi inte med. Nästa år ska jag nog ha färre plantor.
Hälsar Susanna
En synnerligen god & lagom kryddig tomatsås. Kan sparas som kylkonserv i åratal.
1 kg tomater
3 lökar
1 paprika
2 klyftor vitlök
1 dl socker
2 dl vinäger
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 krm peppar
Skala, rensa & finhacka alla grönsaker. Lägg i en syltgryta & tillsätt resterande ingredienser. Rör om, koka upp & koka på svag värme till en jämn & tjock sås. Rör om då & då. Tillsätt eventuellt atamon, häll upp i varma, väl rengjorda burkar & förslut.
Susanna
02-10-2003, 20:09
Tack!
Låter som ett bra recept!
Jag brukar ta bort skal och kärnor, koka ihop tomaterna och sedan frysa in i portionsförpackningar. Det blir mycket godare än tråkiga krosstomater från konserv i pastasåser, på pizza mm mm!
Hälsar Jennyn
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.