gunvor
pelargonpaj o kaka o sås och glass och snaps os v - känner mig inte frestad men blir lite nyfiken på om ngn har testat?? Men man måste veta vilka sorter som skall användas till respektive recept- har mani nte dom så kan man köpa plantor fr Odla!
Sussie F-Flower
Jag skummade också igenom några av recepten och funderar om ALLA pelargoner är ätliga?

Det känns lite spännande och annorlunda att prova för jag har då aldrig ätit pelargoner vad jag vet laugh.gif , men bara jag får veta om jag kan äta dom jag har så ska jag prova... yes.gif
Brutus 12
Jag tyckte om recepten,jag blev glad när jag läste dem
Tack och hej Brutus 12
noora
Jag har en bok om ätliga blommor, och där skriver dom också om doftpelargoner och rosenpelargoner till bakverk och annat. Vanliga stinkiga pelargoner skulle jag inte vilja ha i maten tongue.gif

Jag köpte t.o.m. doftpelargoner efter att ha köpt boken för att prova något av recepten, men det blev aldrig av att jag testade. Det enda jag har lyckats testa ur den boken är lavendel, som blir jättegott i te och i kakor.
ohlson
Synd bara att de flesta är kopierade rakt av från min hemsida!!
Meriona
jag ska ialla fall inte skatta min attar of roses på 25 blad som det stod i receptet - aldrig i livet! -fear-.gif
gunvor
Jag vet inte vad mina pelargoner heter - så jag tycker recepten verkar lite fåniga! Skulle inte komma på tanken att blanda dom i maten!
ohlson
Har man doftpelargoner kan man gnida ett blad och lukta på den. Man känner ofta om det är ros eller citrusdoft.
"Vanliga" zonaler och sk. bondpelargoner används inte i matlagningen.
Tom maken och barnen som var skeptiska tycker om när jag blandar i doftpelargoner för smakens skull.
gunvor
CITAT (ohlson @ 03-05-2009, 20:29) *
Synd bara att de flesta är kopierade rakt av från min hemsida!!



hade detta varit i USA hade du kunnat stämma dom!!!!!!!!!!
gavagai
CITAT (gunvor @ 05-05-2009, 07:41) *
hade detta varit i USA hade du kunnat stämma dom!!!!!!!!!!


Det är ju inte tillåtet i Sverige heller, så en ersättning vore väl på sin plats åtminstone.
Rosmarin
Jag tycker detta verkar jättetrevligt. Jag använder redan krasseblommor, gurkört, kryddtagetes, ringblommor, fläderblommor(till saft) mfl i matlagningen och att dekorera underbart vackra sallader med sommartid, så detta ska jag absolut prova.

CITAT (ohlson @ 03-05-2009, 20:29) *
Synd bara att de flesta är kopierade rakt av från min hemsida!!


Nej men fy så fult! -fear-.gif Har du mailat till dem?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon