tessan1
Hej! Jag har legat och rensar bort mängder med knölklocke knölar i dag och de set ju väldigt frächa ut ! som om man skulle kunna ha dem till wookning eller en god sallad! Någon som vet om de går att äta?
Mvh Tessan
amaira
Visst kan du det! Det ska till och med vara gott.

Knölklocka har odlats som köksträdgårdsväxt, precis som kirskål. Fast kirskålen fanns redan under medeltiden i klosterträdgårdar (har jag för mig), medan knölklockan troligtvis kom till Sverige som köksväxt under 1700-talet.

Bon apetit! tummenupp.gif
tessan1
men är det knölarna eller bladen man äter ? skall man tillreda dem eller går det att äta råa? vad kan de tänkas smaka? lite feg men nyfiken!
amaira
Du kan äta även bladen, men det är roten den odlats för. Hur du ska äta den? Vet faktiskt inte. Prova dig fram, som med vilken rotfrukt som helst. Hur äter du morot, jordärtskocka, kardborrerot? (Jasså, inte kardborrerot? Det är gott giggle.gif )

Jag skulle först ta en tugga på den, som den är, för att smaka hur den smakar. (Nä jag har aldrig ätit knölklocka), sedan skulle jag prova att ha den i grönsaksgryta. Men det går ju att tillreda rotfrukter hur som helst, gör det inte?

Något annat som det är högsäsong på nu, är almens frukter! De är goda!!! Riktigt goda!! Mild nötsmak, finns i överflöd, om man bara finner en alm. Själv äter jag dagligen, mums, mums.

Man kan blanda i salladen, eller bara äta som de är.

Och så skogslöken, som nu är som bäst. Som små fina "purjolökar", dem klipper jag ner i både sallad och mat. Där skogslöken växer (ofta på mullrik mark) växer den ofta rikligt.

tessan1
Ja det låter ju riktigt mumsigt jag får ut o testa..,.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon