Full version: nässlor
Sanna JW
Måste man byta vatten när man kokat upp nässlorna till soppa?
Känns som om man häller bort massa nyttigheter om man häller av vattnet och hackar nässlorna som det står i alla recept. Om man inte behöver byta vatten kunde man ju bara mixa soppan med mixerstav.
KURT
Nej det går bra att använda, man kokar inte ur något ur nässlorna, mjukar bara upp dem.
Nina H
Ja men nitraten då? Jga har fått lära mig att man skall hälla bort kokvattnet för att inte få i sig för mycket nitrit som nitraten ombildas till.
Samtidigt så undrar jag hur man gör med torkade nässlor? Det går väl näppeligen att torka förvällda nässlor?
Pote2illa
[size="3"][/size]Förvällda nässlor går bra att frysa in som spenat. tummenupp.gif
Nina H
Jaa, det gör jag. Men många pratar ju om torkade, det törs man väl inte göra då?
KURT
CITAT (Nina H @ 14-05-2009, 15:01) *
Ja men nitraten då? Jga har fått lära mig att man skall hälla bort kokvattnet för att inte få i sig för mycket nitrit som nitraten ombildas till.
Samtidigt så undrar jag hur man gör med torkade nässlor? Det går väl näppeligen att torka förvällda nässlor?



Nej det går inte att torka förvällda nässlor, och även om nässlor innehåller mycket kväve, så har de det knappast i form av lösliga nitratsalter, då skulle de förlora det om det regnar.

Förövrigt dricker ju folk nässelte.
Nina H
Så, alltså är det onödigt att förvälla nässorna och man kan torka och spara?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon