Alexandra
08-10-2003, 14:12
Hej Ingrid, jag har bara en kort fråga angående receptet på surdeg som du beskrev nånstans: Ska den här inplastade degen stå i rumstemperatur eller i kylskåp. Alltså när jag sätter degen dag 1 ska den ställas i kylen bums eller vara framme t o m dag 4? Jag hoppas du förstår min fräga.....
Hälsningar
Alexandra
Ingrid på Västkusten
08-10-2003, 14:53
Todeloo,
Den står ute i rumstemp hele tiden. Inget ljummet vatten men man kan använda yoghurt om man itne får igång processen. Det är därför det är viktigt med ekologisk stenmalet mjöl :-))
1-2 dl i bröddegen sen när man bakar ;-)
fast å andra sidan köp boken ( tjatmaja jag är på www.adlibris.se t ex) så ser Du alla ljuvligheterna man kan göra med den :-D sen är Du såld!
Apropos mjölfavvisar så är nog rostat havremjöl den absoluta - ifprn Saltå Kvarn - sicken smak det ger!!
Hälsar Ingrid
Alexandra
09-10-2003, 17:13
Tack så hemskt mycket för alla bra tips!!!!!!!

Jag ska köpa boken .......... / Alexandra