Alexandra
Hej Ingrid, jag har bara en kort fråga angående receptet på surdeg som du beskrev nånstans: Ska den här inplastade degen stå i rumstemperatur eller i kylskåp. Alltså när jag sätter degen dag 1 ska den ställas i kylen bums eller vara framme t o m dag 4? Jag hoppas du förstår min fräga..... rolleyes.gif
Hälsningar
Alexandra
Ingrid på Västkusten
Todeloo,

Den står ute i rumstemp hele tiden. Inget ljummet vatten men man kan använda yoghurt om man itne får igång processen. Det är därför det är viktigt med ekologisk stenmalet mjöl :-))

1-2 dl i bröddegen sen när man bakar ;-)
fast å andra sidan köp boken ( tjatmaja jag är på www.adlibris.se t ex) så ser Du alla ljuvligheterna man kan göra med den :-D sen är Du såld!

Apropos mjölfavvisar så är nog rostat havremjöl den absoluta - ifprn Saltå Kvarn - sicken smak det ger!!

Hälsar Ingrid
Alexandra
Tack så hemskt mycket för alla bra tips!!!!!!! wub.gif Jag ska köpa boken .......... / Alexandra smile.gif
Virgo
Verkar vara en god bok rolleyes.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon