Christa
13-05-2009, 11:47
Jag råkade ha mina fröer stående framme i solen några veckor under tiden jag funderade på vad jag skulle så. (Har för liten tomt och för många fröer.) Nu undrar jag om de kan ha blivit förstörda av det.
Grodden innehåller ju fett och fett härsknar väl lättare om det utsätts för ljus och värme?
1. Bör man egentligen förvara fröer mörkt och svalt?
2. Är sallatsfrön speciellt känsliga för att bli för gamla?
3. Vid vilken ålder brukar ni kasta bort era frön?
GunnellF
13-05-2009, 11:54
Ja frön ska helst förvaras mörkt och svalt, gärna i frysen om man ska spara dem! Grobarhetenstiden kan nog variera, men för att få veta det är det enklast att så fröna istället för att kasta dem - alltid kan nåt av fröna vara pigga! Förvarar man frön i frysen kan de behålla grobarheten rätt länge vad jag vet.
officinalis
13-05-2009, 15:31
Sallatsfrön har dålig grobarhet efter något år (enligt min erfarenhet i alla fall).
Jag förvarar fröer i kylen.
Tack för tipset om kylen! Har haft mina framme i solen, så det blir det genast ändring på.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.