Elisabeth-Västkustkolonisten
14-05-2009, 12:57
Nu frågade jag Mamma Google lite efter Recept på Rumtopf. Dom svenska Recept tycker jag låter lite konstigt.
http://rezeptsuche.info/suche/Rumtopf/Där finns det en hel del recept men tyvärr alla på tyska. Men är det något ni vill frågar, då gör det.
Alltid när man lägger in frukten, så sockrar man dom innan och när frukten saftar sig, först då lägger man dom till det andra. Jag hat alltid tagit 250 gram socker till 500 gram frukt.
Frukten måste alltid vara täckt av rom. Om man lägger på ett tallrik på frukten så trycks det när.
Som sita frukt la vi alltid in russin, sedan på med lite rom till och sedan är det bara att vänta. Man kan säga att till advent är det klart att ta av.
Körsbär lägger man i med kärna i men vinbär skall vara utan kärnor. Bananer har vi aldrig lagt i, dom blir för mjuka.
Och som ja sa förut redan, det hela är starkt. Smakar inte starkt men det är det och då speciellt all frukt som har legat i rom.
I Tyskland finns ju många krus att köpa för rumtopf.
Elisabeth