Gårds- eller krus-skräppa. Vanlig. Fröställningarna ger de där bruna fröna som barn leker "kaffe" med.
Inte sååå svåra att bli av med. Gräv upp dem med rötterna - fast kanske räcker det att envist klippa gräsmattan så de aldrig får bli stora, för det är stora växter. Så utgår de till slut.
Framför allt, se till att den aldrig går i frö, dvs ta bort fröställningarna - vilket sker automatiskt i en klippt gräsmatta.
Medan du väntar på att den ska utgå, äter du upp de gröna fröna (de bruna är för beska) genom att koka med dem i frukostgröten, en extra nyttig gröt.
Och om du bränner dig på brännässlor, eller blir bistucken, gnider du växtens lite slemmiga saft (som är rikligast längst ner på växten) på skadan, så slutar det göra ont.
Jag har både gårdsskräppa och tomtskräppa, och är noga med att inte bli av med allla! Vill ha några kvar, till gröten och nässelskador.