Jag var i Spanien förra veckan och fick smaka på en frukt jag inte vet vad den heter. Den såg ut lite som nån mix av gult plommon och nektarin, men smakade snarare lite krusbär eller äppelkart. Jag tog förstås med mig några kärnor hem. Kärnorna är ca 1,5 cm stora, det fanns ca 3 stycken i varje frukt. Dom är bruna med ett ganska hårt skal, ser nästan ut lite som små kastanjer.
Nu hade jag tänkt så dom, men när jag googlade på att så fruktkärnor såg jag att man ska stratifiera vissa sorter. Tror ni att jag behöver göra detta och hur gör man i så fall det när det inte är så kallt ute längre? Kylskåp? Hur länge måste man i så fall göra detta?
Är det någon som har en gissning på vad det kan ha varit för frukt jag fick smaka?
Förresten, jag har en bild på mig när jag äter frukten med trädet i bakgrunden. Det kanske gör det lite lättare att komma på vilken frukt det är!