Full version: Kaffe på hela bönor
Jordgubbe
Köpte nyligen en pressokanna och brukar köpa nymalet kaffe i affär. Zoegas har ett antal rostade bönsorter och beroende på smak har jag kommit fram till att Skånerost är mest allround och känns framtagen för vår långvariga tradition (och kärlek) att dricka kaffe dagligen.

Men det finns ju så mycket mer och nu vill jag ha tips från alla er som också rostar och mal era bönor, om tips på sorter, specialbutiker runt om i landet och kanske egna knep för att brygga det ultimata och välsmakande kaffet där hemma.

Visst, det kanske inte är så ekonomiskt att köpa hela bönor, men smak (och koffeinmässigt) är det värt det. Både för att dricka på morgonen men även för de stunder man köpt hem nått gott från ett bageri (där man vet att de har "rent mjöl i påsen" och gör allt från grunden. I kombination med färskmalet kaffe smakar det ju så mycket bättre). Spar man in på något annat så är det garanterat värt det och inte svårt.

Grundreceptet hemma hos mig 3 dl varmt vatten (under kokpunkten) + 2 matskedar kaffe som får stå i presskannan 3-4 minuter och dra innan jag trycker ned filtret och häller upp. Lite råsocker i ibland kan vara gott om man tycker att kaffet är för beskt (eller att man vill få fram aromen bättre).
KURT
Men visst är det underligt att det skall vara dyrare med hela bönor, trots att det innebär mindre jobb för tillverkaren!
Motti
Jag maler bönor själv ibland !fick en elektrisk kaffekvarn av barnen i födelsedagspressent, köper Zoegas hela bönor. Jag vill ha superstarkt kaffe sju mått till tre koppar flirting.gif Annars kör vi med köpekaffe till vardags och då blir det Zoegas Mezzo.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon