CITAT (freddie @ 06-07-2009, 12:49)

När de slutat växa kan man låta dem sitta kvar någon månad, sen är de mogna. Egen erfarenhet. Färgen har ingenting direkt med mognadsgraden att göra vad gäller citrus, det är kylan som ger färgen på citrusfrukter, precis som flaxss skriver. Håller med om att det är jätteroligt och lyxigt med egna frukter. Om du inte redan varit där så är du välkommen att besöka och bidra till "citrustråden"!

/ f
på en del har färgen att göra om dom är mogna eller ej. citron är grön innan också även i kalltklimat. dock på en del kan färgen börja tidigare innan dom är helt mogna men det är varför man ska vänta lite efter dom fått färg men det är åtminstone en indikator. och i tropiskt klimat blir dom gröna.
det bästa tycker jag är 1 - kolla färgen 2 - vänta 1-3månader 3 - känna och ev äta. odlas dom varmt så får man känna ev när man tycker dom slutat att växa (kan vara svårt att se på en del) och när man tycker dom nåt en storlek och sedan känna och ev provsmaka.