CallEva på Öland
Hej där!
Vi har nu njutit av vindruvor på "alla" tänkbara sätt men ser nu att vi inte hinner ta tillvara alla innan vintern slår till på allvar.
Någon som har något tips på hur druvorna kan tas tillvara?

Calle på Öland
Virgo
Du kan göra vin! Och har druvorna fått frysa så gör du Eiswein! rolleyes.gif
CallEva på Öland
Eiswein, låter spännande, har du något recept?

Carl-Axel under Ölandssol
Ingrid på Västkusten
Eiswein är tyvärr svårt att göra hemma.

Varför itne göra gele på Dina vindruvor? Jag har smakat Sylvia på Odlas eminenta och den har ju hurgodsomhelst :-)

Inlagda vindruvor i konjak och honung kanske vore en ide?

Koka chutney är alltid gott det också,

Hälsar Ingrid
CallEva på Öland
Inlagda vindruvor i konjak och honung kanske vore en ide?
Det låter smarrigt.
Kan du mera om detta jag menar recept...

Carl-Axel på Ön +10, västlig vind
Ingrid på Västkusten
Recept? Nej, jag kör sällan med sådana recept utan jag tager nåpgot beprövat åsså byter jag ingredienser. Leta upp ett recept på t ex med päron eller fikon i konjak, åsså prova med vindruvor och honung. Honungen i sig självt är ju konserverande så den kan man nog tillsätta sist.

Jag ahr chilipepapr inlagda i honung och det är en mkt enkel inläggning tag en tom burk fyll till hälften med honung, ploppa i chilipeppar, ploppa i honung, förslut, klart att lagras i minst en månad i t ex kylskåpet.

Hälsar Ingrid
Ingrid på Västkusten
Men det HÄR receptet är gott :-))

Ingredients
      3 c  chilean seedless red or
           -green grape; s, roughly cho
      1    ; quartered
    1/3 c  finely chopped red onion
      2 tb chopped cilantro
      2 tb lime juice
  1 1/2 ts sugar; (or to taste)
      1 ts balsamic vinegar; up to 2
      1    clove fresh garlic; finely
           -chopped
      1 ts grated fresh ginger; (or 1/4
           - teaspoon
      1    ; powdered)
    1/4 ts salt; (optional)
Instructions
Combine all ingredients in a bowl and chill at least two hours before
serving. Makes about 3 1/2 cups. Good with chicken, fish, beef or pork.
Fruit salsas are best when freshly made, but they will keep up to 48 hours
in the refrigerator.


Yum yum yum ifrån Ingrid
Virgo
CITAT (CallEva på Öland @ 29-10-2003, 09:00)
Eiswein, låter spännande, har du något recept?

Carl-Axel under Ölandssol

Hej,
Det är som Ingrid redan skrivit, ganska så svårt att göra Eiswein hemma.
Druvorna ska plockas efter att ha varit frysta i minst -7grader, dessutom måste de oxå innan de plockas ha blivit riktigt solmogna, så det finns en massa socker i dom.

Men egentligen kan man försöka precis som att göra vin av vanliga druvor.
Riktigt Eiswein blir det ju förståss inte om man inte vet alla hemligheter.

0,37liter brukar kosta runt 180:-. Så det är dyra men goda droppar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon