annapanna78
24-07-2009, 15:10
Ställde denna fråga i "Köksträdgården" men inser nu att den bör stå här... Jag har Pepparmynta och Citronmeliss i landet som växer bra. Kan jag torka dem och göra eget te? Ngn som brukar göra det? Ngt speciellt man bör tänka på?
ingrids
24-07-2009, 15:49
Fast jag brukar inte torka utan frysa in - tycker att smaken behålls bättre då.
Alla gröna blad håller färg och smak bättre vid torkning om man först doppar dem hastigt i kokande vatten. Låt sen rinna av på en handduk och torka sedan. Torkade örter är lättare att förvara och göra te på än frysta, tycker jag. I frysen är dom som 'undangömda' - glöms lättare bort. Kom bara ihåg att inte förvara torkade örter i genomskinliga burkar i dagsljus. Då tappar de färg och smak snabbt.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.