Receptet på mitt misslyckade fruktbröd ur minnet:
Saltås Fruktbröd
2 dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
50 gram jäst
1 l fingervarmt vatten
2 tsk salt
Blanda ihop (lös jästen å saltet i vattnet först) och låt stå i 20 min. (Kan tillägga att det var här jag gjorde fel, jag skållade nämligen mjölet först för jag var rädd att brödet skulle bli för torrt annars, men det blev alltså - för kladdigt istället

)
3 dl blötlagda fikon (jag blötlade över dagen, ca 8 timmar)
3 dl russin (fast jag tog 1,5 dl blölagda aprikoser istället - russin är usch i bröd tycker jag)
1 liter vetemjöl
Hacka frukten, pytsa i den i degen. I med allt vetemjöl å mer om det behövs. Arbeta till spänstig bröddegskonsistens och låt jäsa i 30-40 min.
Knåda lite på bakbord och gör limpor i formar eller "lösa" bröd på plåt. Jag använde formar och degen räckte till tre smorda formar. Ugnen ska vara 250 grader varm när du sätter in bröden, vrid direkt ner till 225 grader och grädda i 25 min.
Kanske finns receptet i originalversion på Saltå Kvarn å bageris hemsida?
Lycka till med baket!