CITAT (KURT @ 02-08-2009, 07:10)

Vad var det för fel? I de flesta recept står det att man skall ha rensade bär, det är ganska mycket jobb om man skall plocka loss bären från klasarna. Å andra sidan står det också i många recept att man skall använda sig av frostnupna bär, eller frysa dem över natten. Fördelen med det, förutom att de förmodligen blir sötare, är det det BORDE vara enklare att rensa dem om de är frusna, man kanske t o m bara kan slå av bären?
Jag vet att jag slarvade med uppvärmningen. Min sambo och jag fick magsmärtor, men han blev riktigt dålig. När jag pratade med giftinformationen hade de aldrig hört om detta utom om man ätit giftiga bär. Jag vet att jag använde rätt sort eftersom det är samma buske som jag gör blomsaften på. Men efter lite googling så hittade jag info på en tysk sajt om att alla fläderbär innehåller toxiner. Jag vill inte skrämma upp för mycket utan bara säga att koka ordentligt. Har tidigare inte tänkt att det kan ha varit grenverket som kan ha gett förgiftning. Det krävs nog mer kunskap för fläderväxtens kemi än vad jag har hittat på nätet.