KURT
I veckans avsnitt av Mat der holder så tar Camilla Plum hand om kryddörter. Förutom att torka, så gör hon kryddsalt, kryddsocker och flera olika sorters Pesto (pinjenötterna kan bytas ut mot hasselnötter, mandel eller t o m rostade kikärtor).
Åsa, mälardalen zon 2
Och själv har jag gjort en dubbel sats pesto på rostade solrosfrön + rapsolja +en massa basilika + parmesanost idag som jag har fryst in, hemgjord fryst pesto smakar bra mycket bättre än köpevarianterna under vintern.
netaave
Ska torka en del av mina kryddor i blandbuketter i år, då kan man bara ta ner en o använda allt på en gång. Blir så skräpigt då man torkar varje sort för sig o sen ska ha en kvist ur flera buketter.
nilla_r
CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 04-08-2009, 20:13) *
Och själv har jag gjort en dubbel sats pesto på rostade solrosfrön + rapsolja +en massa basilika + parmesanost idag som jag har fryst in, hemgjord fryst pesto smakar bra mycket bättre än köpevarianterna under vintern.


Åh, jag har aldrig testat att frysa in pesto! Jag fryser in persilja och basilika istället och gör pesto vid behov. Men nu ska jag testa att frysa in pesto också! Tack för tipset!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon