Full version: Gul lök
janeway
Det lär bli en hel del gul lök att skörda på kolonilotten i år. En del går åt till den dagliga matlagningen. Några tänker jag torka. Men har hört att man kan frysa lök. Om inte annat så finns det frusen rå gul lök till salu i snabbköpen. Undrar om någon vet hur man gör? Någon föreslog att jag skulle förvälla löken. Vet inte hur jag ska göra. Vill ju inte förstöra de fina lökarna.
Mycket tacksam för alla förslag!
RitRat
Jag hittade en gammal tråd om detta på "Köksträdgården":
http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=18052

Ett gammalt knep är att dra upp lökarna med blasten när den vissnat lite. Sen får lökarna ligga och torka först på marken, sen skakar man av av jorden och tar in dem och hänger på ett så torrt ställe som möjligt, med blasten kvar, så att det bildas ett kruttorrt skal. Då ska lökarna gå att förvara torrt i rumstemperatur i flera månader. Obs, absolut inte kyl eller fuktig källare, då möglar de.
janeway
Följande tips hittade jag on line: http://lancaster.unl.edu/food/ciq-onions.shtml
Fryst lök

Lätt som en plätt!

/Janeway
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon