Full version: Lurad Bacon!
Carl

Köpte tre paket bacon i av fabrikat Scan genom plasten kunde man se rött kött. Men vid öppndet av förpackning visade sig att baksidan var fläskig.Samma mönster i all 3 förpackningarna. Är detta en Slump? Eller är jag utsatt för en komplott?
Meriona
Bacon är fläsk, inget konstigt med det. Annars kan du köpa kotlettbacon, det är magert (men dyrt).
Carl

Vad jag menar är att den fläskigga sidan skull visas utåt genom förpackning i varannan förpackning om da la in baconet slumpvis. Nu luras dom genom att alldit visa den köttiga sidan.
Meriona
Ja det där har du nog sätt i ändå, det är samma sak när man köper kött i tråg, då har de ju alltid lagt senorna nedåt.
vanjalarsa
DEt där har jag också retat mig på. Skumt att man inte kan ha helt genomskinligt på ena sidan.
DEt är alltid så att det fetaste inte syns.

mvh vanjalarsa rolleyes.gif
andersen
Fast bacon skall vara fet, i fettet så sitter mycket av smaken.
pejori
Visas den "feta sidan" skulle folk inte köpa den.
Ögat luras på samma sätt som nu, när vi tror att det är "köttigare" än det är.
Är fetsidan utåt, tror folk att det är bara fett alltihop.
skogstroll
steker man det knaprigt så slinker det nog ner smile.gif
andersen
CITAT (skogstroll @ 14-08-2009, 15:06) *
steker man det knaprigt så slinker det nog ner smile.gif


Ja bacon är gott, jag gillar bacon med löksås.
smörblomma
Scan bacon och för övrigt så gott som all bacon är inte äkta vara. Det är en hoplimmad tumlad produkt av slamsor som blitt över. Vill du ha äkta var köp rökt sidfläsk i bit och skiva det tunt.
Meriona
Det där uttalandet är jag lite skeptisk emot - faktiskt....
*Stintan*
CITAT (smörblomma @ 14-08-2009, 21:47) *
Scan bacon och för övrigt så gott som all bacon är inte äkta vara. Det är en hoplimmad tumlad produkt av slamsor som blitt över. Vill du ha äkta var köp rökt sidfläsk i bit och skiva det tunt.


Det där tror jag inte en sekund på.
Farbror Blå
När du gått till handlarn din
att köpa något fläskigt

och vänder på det bak och fram
så blir det något läskigt.


Det är ju så i världen stor
att inget är som det synes

Det du ekologiskt tror
i recyclat stekfett brynes.

En finmald ko så röd och fin
i charkdisken dej lockat

den ramlat har ur en maskin
man den från golvet plockat

Å salladen, du i disken tar
"är nog bra, som är så dyr"

den runtom halva jorden far
i plan som avgas spyr

Det är nu så i världen stor
att ingenting är som man tror
å när jag vågar bjuda upp en tjej så har hon förtifem i skor



Meriona
Jag har trettioåttor, betyder det nåt i bacon-förfarandet? blink.gif
andersen
CITAT (smörblomma @ 14-08-2009, 21:47) *
Scan bacon och för övrigt så gott som all bacon är inte äkta vara. Det är en hoplimmad tumlad produkt av slamsor som blitt över. Vill du ha äkta var köp rökt sidfläsk i bit och skiva det tunt.


Vad har du fått det ifrån? det stämmer inte, därimot så är det så när du köper olika smörgåspålägg.
Tobb
Fick de på discoverys hur saker blir till någon gong, så visade de hur man gjorde bacon, och då var det stora bitar fläsk som användes. det som gjordes mot slutet liknas bäst som att köttet vippade fram och tillbaka över en baconhyvel (istället för osthyvel tongue.gif)

Visserligen är det kul att se hur saker blir till, men ordvitsarna är bara smärtsamma sweatingbullets.gif
pejori
CITAT (smörblomma @ 14-08-2009, 21:47) *
Scan bacon och för övrigt så gott som all bacon är inte äkta vara. Det är en hoplimmad tumlad produkt av slamsor som blitt över. Vill du ha äkta var köp rökt sidfläsk i bit och skiva det tunt.



Dumheter. angry.gif angry.gif
Det är vanligt rökt fläsk som skivats tunt. crying.gif
Tror du blandar ihop fläsk och skinka.
KURT
CITAT (pejori @ 15-08-2009, 09:31) *
Dumheter. angry.gif angry.gif
Det är vanligt rökt fläsk som skivats tunt. crying.gif
Tror du blandar ihop fläsk och skinka.



Om det verkligen röks är nog tveksamt, det stänks nog mes över rökarom. Men framförallt så packas de inte manuellt, så ingen kan stå och vända på baconet, så att den feta sidan kommer neråt!
pejori
CITAT (KURT @ 15-08-2009, 10:44) *
Om det verkligen röks är nog tveksamt, det stänks nog mes över rökarom. Men framförallt så packas de inte manuellt, så ingen kan stå och vända på baconet, så att den feta sidan kommer neråt!



Packmetoden lämnar jag därhän, men tror att det sköts maskinellt i samband med skivningen.
Anki på Öland
Inte många baconsorter som är rökta tyvärr. Dom flesta använder rökarom - det står på innehållsförteckningen.
Anki
Carl

Rökarom? Är jag dubbel lurad i min enfald.Nästa gång jag handlar ska läsa på innehållsförteckning och se vad som står på de olika förpackningarna. Rapport kommer.
Myosotis
Rökarom lär vara cancerogent.
Huggorm
CITAT (Myosotis @ 16-08-2009, 09:25) *
Rökarom lär vara cancerogent.

Nämn något som inte uppmärksammats som cancerogent i något larm i aftonbladet...
Myosotis
Håller med, jag är också hjärtligt trött på alla rön fram och tillbaka vad man ska äta och inte äta. Men att tillsätta rökarom istället för att röka på riktigt, sånt tycker jag är sjukt. Det måste vara bättre att äta naturligt och undvika skumma tillsatser.
Aqvakul
CITAT (Myosotis @ 18-08-2009, 07:21) *
Håller med, jag är också hjärtligt trött på alla rön fram och tillbaka vad man ska äta och inte äta. Men att tillsätta rökarom istället för att röka på riktigt, sånt tycker jag är sjukt. Det måste vara bättre att äta naturligt och undvika skumma tillsatser.

Instämmer!
pejori
CITAT (Myosotis @ 18-08-2009, 07:21) *
Håller med, jag är också hjärtligt trött på alla rön fram och tillbaka vad man ska äta och inte äta. Men att tillsätta rökarom istället för att röka på riktigt, sånt tycker jag är sjukt. Det måste vara bättre att äta naturligt och undvika skumma tillsatser.


Håller med... crying.gif
Det är väl om något falsk varudeklaration.... ranting.gif
Fram för riktigt rökt bacon. tummenupp.gif

CITAT (Carl @ 16-08-2009, 09:14) *
Rökarom? Är jag dubbel lurad i min enfald./..../


Jag är också grundlurad där... angry.gif -cry-.gif
Anki på Öland
Läser innehållsförteckning på precis allt jag köper numera och fasen vad mycket konstigheter det är i massor av produkter som man inte har en tanke på att det ska vara annat i än det som är huvudprodukten..... gundlurad många gånger om......... mad.gif
Anki
embees
CITAT (smörblomma @ 14-08-2009, 21:47) *
Scan bacon och för övrigt så gott som all bacon är inte äkta vara. Det är en hoplimmad tumlad produkt av slamsor som blitt över. Vill du ha äkta var köp rökt sidfläsk i bit och skiva det tunt.


Ursäkta men det där är skitsnack, måste vara nån sorts myt, typ vandringssägen.
skånepåg
Läser oxå allt som står och köper bara svenskt min pappa e ekologisk bonde så jag har tagit det efter han tongue.gif
Biggan_
Hemlige kocken
Gossen Ruda
Skinka är oftast hoppressade bitar men knappast bacon.
snuffe
CITAT (Anki på Öland @ 15-08-2009, 13:41) *
Inte många baconsorter som är rökta tyvärr. Dom flesta använder rökarom - det står på innehållsförteckningen.
Anki


Lustigt nog köpte jag Scans bacon häromveckan eftersom Tulip inte fanns. Kanske fuskar alla, men Scan anger rökarom på innehållsföteckningen. Jag håller mig till Tulip i fortsättningen, Scans var inte gott utan blev klibbigt och konstigt när jag försökte få det sprödstekt.
Jag bedrev "jämförande baconforskning" i min ICA-butik häromdagen. ICA:s bacon har flest tillsatser.
Ja, om någon undrar så har jag läst "Hemlige kocken"
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon