
För ca 8 personer
--------------------
1/2-1 kålrot
9-12 potatisar
1 pasternacka
3-4 morötter
1 mindre lök
Grytbitar (Osäker på vikten men ett paket stort som 500 gram köttfärs ungefär - funkar utan också)
1 creime fraische (funkar utan)
3 liter vatten
6 buljongtärningar grönsaksbuljong.
1 broccoli.
Skär potatisen, kålroten, pasternacka, morötter i slanor.
Hacka löken.
Finskär grytbitarna.
Skär broccoli i mindre bitar.
Stek kålrot, pasternacka, morötterna, löken, broccolin och köttet i olja så det får lite stekyta. Särskilt köttet.
Släng i allt i grytan/stora kastrullen förutom broccolin och creime frasiche.
Koka i 45 minuter. Släng i broccolin när 10-15 minuter är kvar beroende på hur mjuk ni vill att den skall vara.
Kör själv 15 minuter broccolin.
Creime fraische släner jag i när ca 5 minuter är kvar.
Smaklig måltid.