Full version: inläggning chili
-mattias-
Hej!
Tänkte göra en inlägging av chili som jag odlat.

I alla recept som jag hittat står det att man ska hälla hälla kokande lag över chilifrukterna.
Är det så här man måste göra?

Häller man varmt vatten på dom, så blir dom väl mjuka.?
Jag vill göra en inläggning som bevarar chilifrukterna, precis som om de var nyplockade.

Någon som har ett bra recept?

Hest vill jag lägga dom hela i burken, alltså inte dela eller hacka dom.
Men man kanske måste dela dom för hållbarehetens skull?

Hälsn
Mattias
Christina i Taxinge~
Hej Mattias

Jag har aldrig lagt in chili så jag är ingen världsmästare på detta.... biggrin.gif
Men det finns rätt många utländska recept på detta - du kanske har sett det?

Om inte, så har du ett här:
Pickled chili

lovwal
Jag är i precis samma sits som du, mattias! Letade under gårdagen efter något - gärna enkelt - recept, men det var svårare att finna än jag trott. Jag överväger att göra såsom ica.se rekomenderar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon