Nur när aktiviten är nere på forumet och det bara skrivs om sex och andra brutaliteter

Detta brukade mormor göra på hösten när äpplena var mogna. Då fanns inte creme fraiche men yoghurt.
Äpplepannkaka med iskall honungsås.
4 pers eller 2 vrålhungriga.
300 ml mjölk
150 g creme fraiche (eller 1 burk)
50 g honung
1 struken tesked kanel
2 matskedar socker
3 äpplen
30gr mandelspån
5 ägg
200 g mjöl
1 knivsudd bakpulver
Gör såsen först
Rör ihop creme fraiche, socker, kanel, 1matsked av mjölken och honung så att den blir slät.
Ställ in i kylskåp.
Ugnen på 200 grader. Skala äpplena och dela i 8 klyftor, ta bort kärnorna.
Smöra en form rikligt och lägg i äppleklyftorna. Formens storlek ½ bakplåt ungefär.
Blanda kanel och socker och strö över äpplena samt på med mandelspånen.
In i ugnen i 10 minuter.
Äggvitorna vispas till hårt skumm.
Vispa äggen ordentligt blanda i mjölet , bakpulvret, mjölken, och en nypa salt och rör om samt rör ned äggvitan försiktig.
Ta ut formen ur ugnen och fördela smeten försiktigt över äpplena och ställ in i ugnen igen i 20-25 minuter
Serveras varmt med den iskalla honungsåsen
Smaklig måltid.