Chamomille
28-08-2009, 14:09
Har nu kokat ett par gånger i år, men jösses så salt det blir. Vad har ni för recept? Har ni socker i (det tycker jag är gott)? I sista receptet var det 5 liter vatten och 2,5 dl salt. Inte min grej... Har ni nån annan krydda i? Ja dill då förstås och porter.
Enligt VÅR UPPFATTNING SKA DET BARA VARA GROVSALT LITE SOCKER OCH MYCKET KRONDILL !inget annat gojs.
Chamomille
04-09-2009, 07:07
Sist hade vi bara 2 dl salt hur som helst och det blev mycket bättre. Sen socker... Får bli samma kok i kväll

Sen packar vi ihop burarna för i år.
Tror jag...
Ett bra kräftrecept är: 2,5 l vatten, 1 dl grovsalt, 1 sockerbit 25 cl starköl krondill.
Avdöda kräftorna i vanligt kokande vatten, 1 kg i taget ca 2 min. Koka sedan i ca 10 minuter i kräftlagen, de blir både godare och renare om man avdödar de först.
Gott gott
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.