Eleena
Blanda 300 g mannagryn med 1 kg vetemjöl. Lös upp 50 g jäst i 1 l ljummet vatten. Blanda i 1 msk salt samt mjöl och gryn-blandningen. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 h. OBS! Degen blir mycket klibbig, inte knådbar!

Tryck ut degen i en långpanna (smord) och häll över rikligt med olivolja. Stick ner fingrarna i degen, "pricka den" liksom. Strö över örtkrydda ex rosmarin eller provence-blandning. Strö över flingsalt. Låt jäsa 20 min.

Grädda i 200 grader ca 25 min. Svalna under duk.

MUMS!
zissi
Tack för det annorlunda receptet, det ska jag prova! Tror aldrig jag använt mannagryn i brödbak. Alltid kul med nya tips tummenupp.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon