Full version: Lägga in gurka
Annkina
Ska lagen vara varm el kall när man lägger in gurka?

Står inte vilket i mitt recept.
gutta
Varm lag ska det vara. Anledningen till det är främst att det då skapas ett vakum i burken när lagen svalnar och det är viktigt för hållbarheten. Lycka till!
Annkina
CITAT (gutta @ 30-08-2009, 12:13) *
Varm lag ska det vara. Anledningen till det är främst att det då skapas ett vakum i burken när lagen svalnar och det är viktigt för hållbarheten. Lycka till!


Stämde så bra så. Fick svaret av receptskrivaren.

Fast min mamma var säker på att det skulle vara kallt, för det är det till hennes recept.
Lillpluttan
Jag har recept med både kall och varm lag, har testat båda alternativen och det funkar bra med kall lag också. Fyll burken så det bara är en cm till toppen och använd burkar med gummiring så håller det tätt. Har haft burkar stående i kylskåp i över ett år och de har varit hur bra som helst när jag öppnat och ätit, även om det var kall lag.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon