Cissiluria
Hejsan!

Jag har hittat en stor alm med en riktigt stor manifestation av Svavelticka. Jag har läst att i USA och England, äter man dessa svampar och använder dem som ett gott, vegetariskt substitut för just kyckling. Enligt vad jag läst, skall dessa svampar kokas av och kan sedan tillredas som kycklingkött ungefär.

Nån som har nån erfarenhet av detta?? Jag är så sugen på att prova, men är samtidigt lite skraj... om den inte är hälsosam menar jag?

Skickar med en länk... (ni får klippa och klistra, för jag får inte länkfunktionen att fungera här)



http://images.google.se/imgres?imgurl=http...l%3Dsv%26sa%3DG

och en till:

http://www.wisconsinmycologicalsociety.org...woodsrecipe.htm[/color][color="#FF8C00"]
Meriona
I mina svampböcker står det att man kan äta den om man gör som du säger, men att den inte smakar så gott egentligen, utan man får krydda ordentligt. Jag skulle inte pröva faktiskt, för i den ena står det även att förgiftningsfall nyligen rapporterats från England, så i den boken står den inte som matsvamp utan som ett frågetecken. Pelle Holmbergs Nya Svampboken är det, den allra allra bästa svampboken enligt mig.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon