Full version: Röd pepparfrukt
Rosalia
Kan man torka och mala den till peppar?
Vet inte riktigt vad jag törs använda den till för att den är så stark.
Rosali
Åsa, mälardalen zon 2
antar att det är en chilifrukt, kanske något åt habanerohållet och ja chilifrukter går utmärkt att torka och man kan mala i kryddkvarn, köra i matberedaren och liknande. En liten varning bara ångorna från den torkade malda chilin när man öppnar maskinen är INTE trevlig att andas in.
triskell
Hej!

Jag skuller rekomendera att mixa det med olja och vinäger till en sambal oelek....tycker det är roligare att använda det än torkad chili... låt stå i kyl i glasburk med lock
Vippan
CITAT (triskell @ 09-09-2009, 09:02) *
Hej!

Jag skuller rekomendera att mixa det med olja och vinäger till en sambal oelek....tycker det är roligare att använda det än torkad chili... låt stå i kyl i glasburk med lock



Triskell kan du inte lägga ut ett recept på din sambal oelek
Rosalia
Triskell!
Vore också så tacksam för receptet. I annat fall ska jag prova mig fram för det lät perfekt. Att prova blir förstås inte lätt med denna starka krydda.
Nu har vi plockat in några gröna och hjälp så starka.
Malin_MeL
Jag ska göra habanerosås enligt recepet på denna sida tänkte jag
http://www.ortagarden.com/
då kan man ju droppa i i maten så det inte blir för starkt
BigDaddy
CITAT (Malin_MeL @ 01-11-2009, 12:28) *
Jag ska göra habanerosås enligt recepet på denna sida tänkte jag
http://www.ortagarden.com/
då kan man ju droppa i i maten så det inte blir för starkt


Den lät trevlig. Ska jag göra ngn gång med. smile.gif
urbangarden
ja det går alldeles utmärkt. mest på skoj så har jag gjort ett specialpulver som består av placentan från mina starkaste chilisorter, som 7pot, red savina och bih jolokia. när jag tar ut fröna så spar jag fruktköttet som fröna sitter på, låter de torka och så maler jag det till ett pulver som mest är till för skojj och bör ha en varningstext smile.gif
Malin_MeL
CITAT (Malin_MeL @ 01-11-2009, 12:28) *
Jag ska göra habanerosås enligt recepet på denna sida tänkte jag
http://www.ortagarden.com/
då kan man ju droppa i i maten så det inte blir för starkt


Jag gjorde denna i två varianter igår, en med carribean red habanero som är urstark och en med en annan mer vanlig chili.
de blev väldigt bra båda två, kommer nog passa fint att ha i marinader och grytor. det blir ju väldigt mycket lättare att dosera än med färsk chili, framföraltt de starkare sorterna. det är ganska mycket joser som spär ut hettan.

det blev en halvliter sås av varje sort. nu återstår och se hur länge den håller.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon