Full version: massor av persikor
Eva-Lotta
Hej

Mitt persikoträd ger oss i år mer frukt än vi hinner äta och jag tänkte försöka lägga in/konservera dem i burk. Hur gör jag? Jag har en mycket god lag av päronjuice i frysen - kan jag använda den? Ska persikorna förvällas först eller bara skalas? ska lagen hällas på varm eller kall?

Alla tips och goda råd emottages tacksamt!

Eva-Lotta
MariaS
Jag har fryst mina persikor i halvor med skalet på som de är. Perfekta att ta fram sen för att göra paj eller vad man vill.
KURT
Skall man konservera, så måste man koka in dem i sockerlag (i 60% sockerlag i vattenbad eller i ugn 110 grader). I Camilla Plums förra program (6/9) så kokade hon in plommon, och man kan göra på samma sätt med persikor:

http://www.dr.dk/DR2/CamillaPlum/Mad_der_h...90825155824.htm

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon