Eva-Lotta
12-09-2009, 18:38
Hej
Mitt persikoträd ger oss i år mer frukt än vi hinner äta och jag tänkte försöka lägga in/konservera dem i burk. Hur gör jag? Jag har en mycket god lag av päronjuice i frysen - kan jag använda den? Ska persikorna förvällas först eller bara skalas? ska lagen hällas på varm eller kall?
Alla tips och goda råd emottages tacksamt!
Eva-Lotta
Jag har fryst mina persikor i halvor med skalet på som de är. Perfekta att ta fram sen för att göra paj eller vad man vill.
Skall man konservera, så måste man koka in dem i sockerlag (i 60% sockerlag i vattenbad eller i ugn 110 grader). I Camilla Plums förra program (6/9) så kokade hon in plommon, och man kan göra på samma sätt med persikor:
http://www.dr.dk/DR2/CamillaPlum/Mad_der_h...90825155824.htm