Vi skördade i trädgårdslandet och råkade då ta våra kokbönor också.
Det är sorten som är röda (lite flammiga) och som ska bli gula när bönorna mognat.
Nu tog vi de ju uppenbarligen för tidigt och de är dessutom urtagna ur sina skidor.
Går dessa att göra någonting av, och i så fall vad (koka, torka etc) eller är det bara att lägga de på komposten?
Att koka och frysa går ju alltid, möjligtvis kanske smaken inte är fullt utvecklad. Förväll dem 1-2 min, och provsmaka innan de fryses.
Tack så mycket Kurt!
Det är alltså bara smalen som kan bli sämre, det är ingen fara att äta bönorna omogna?
Nej det är ingen fara, man bör bara inte äta större mängder bnöor råa, men det gäller i princip alla bönor och har inget med hur mogna de är eller ej.
Tack så mycket för svaret, då testar vi att koka så får vi se om de blir ätbara sen då!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.