Vi har en Ullungrönn som det är jättefina bär på. Kan de användas precis som "vanliga" rönnbär? Har funderingar på att göra marmelad. Någon som vet?
KURT
28-09-2009, 09:51
De är ju inte giftiga, hur de är smakmässigt vet jag inte, du får prova!
Jan Lindgren
28-09-2009, 10:01
Hej! Vi har prövat. Ullungrönnen ger en superb marmelad. Vi har också smakat oss igenom ett tjugotal rönnbärssorter. Den absoluta favoriten när det gäller att äta bären färska är Orangevaja. Sötsura bär som är goda att äta direkt från busken. Tyvärr finns den inte att köpa någonstans. Den gamla Edulis är annars en sort som väldigt många av mina stackars försökspersoner tror är bäst till sylt och marmelad. I helgen ska jag besöka en trädsamlare och smaka igenom hans sortiment av Sorbus. 85 sorter. MVH Jan Lindgren
Skruttis
28-09-2009, 12:39
Tack till er båda för snabba svar! Då är det bara till att prova. Kul att veta inför framtida trädinköp att alla sorters rönnar har ätbara bär men med olika smak. Blir nog dock inga 85 sorter Ha så kul på provsmakningen.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.