Full version: Gröna tomater
Kattis i Skåne
Jag undrar hur länge det är lönt att låta tomaterna stå kvar i mitt kallväxthus? Där finns fortfarande kvar många riktigt gröna och många som är lite halvmogna.

Kommer de att mogna om de sitter kvar på plantan längre nu när det börjar bli mörkare ock kallare (inte mycket sol på växthuset nu inte)? Eller är det bättre chans om jag tar in dem?

Jag tänkte att i alla fall de nästan mogna är kanske bättre att ta in innan de spricker och blir förstörda.

Undrar också samma sak om mina physalis, mognar de på "plats" eller ska de in?

mvh Kattis
rosita
Jag har tagit in mina gröna tomater och lagt dem i svalen. Där mognar de efterhand.

Physalis tål inte minsta frost, så den har jag också tagit in, eftersom min står ute. Jag har den i förrådet, ca 10 grader nu och lite kallare i vinter, extraljus och lite mindre vatten. Jag brukar plocka lite bär då och då ända fram till jul.
shimasonti
hej, vill du påskynda mognaden av dina tomater så lägg ett äppel eller två tillsammans med de gröna tomaterna så mognar de snabbare. men låt inte äpplena ligga för länge för då finns det risk att tomaterna blir övermogna.
För det är så här att bla äppel utsöndrar en gas som heter etylengas och är en gas som påskyndar mognaden. detta trix kanäven göras med bla avokado oxå. mvh
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon