Full version: pumpa
therese.kvist
jag har två jättepumpor att ta reda på vad ska jag hitta på och går de att spara i frysen i bitar?
Rosmarin
Jag har alltid förvällt pumporna innan nedfrysning.

Däremot kan man förvara många sorters pumpa ganska länge om man inte har skurit i dem och de inte är skadade på något sätt. Jag har ofta mina liggande tills fram i februari, mars och ibland ända tills i april utan problem. De är fina dekorationer!

Man får kolla med jämna mellanrum att de inte börjar bli dåliga. Vid minsta lilla fläck är det dags att genast laga till pumpan i fråga.
therese.kvist
Ok, men nu har jag redan skurit i den för jag skulle använda den, fast jag insåg inte hur mkt kött det faktiskt var på pumpan!
Platinum
CITAT (therese.kvist @ 02-11-2009, 12:07) *
Ok, men nu har jag redan skurit i den för jag skulle använda den, fast jag insåg inte hur mkt kött det faktiskt var på pumpan!


Pumpabröd är något jag kan rekommendera.

Förväll och frys in det som inte går åt.
Rosmarin
Detta är ett recept på en pumpachutney som är hämtat ur Annas Mat (Anna Bergenström). Den är underbar!

Baronens Chutney:

2,5 kg zuccini eller pumpa
1 kg tomater (färska eller på burk)
0,5 kg gol lök
1 hel vitlök
1,5 kg socker
4 msk salt
0,5 l ättikssprit
1,5-2 msk hel vit- eller svartpeppar
2 msk hel kryddpeppar
1 msk mald ingefära eller 3 msk färsk
kajennpeppar (eller tabascosås ) Jag tar 0,5 tsk cayennepeppar eller annan chili

Finhacka ingefära och vitlök, eventuellt i foodprocessorn.
Hacka därefter löken lite mindre fint.
Resten skärs för hand. Dela zuccinin eller pumpan och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär i småkuber. (Jag grovriver även pumpan i foodprocessorn med grövsta rivskivan)
Hacka tomaterna grovt.

Koka allt detta sakta tillsammans med övriga ingredienser i 1-2 timmar under lock. Smaka mot slutet (sista kvarten kanske) av med cayennepeppar eller chili efter smak.

Häll upp chutneyn på rena glasburkar. Paraffinera och sätt på lock står det i originalreceptet.(Jag häller chutneyn kokande i rena burkar, skruvar på locken och ställer upp och ner tills de svalnat. Enklare tycker jag wink.gif )
smuleborg
Håller sig uppemot ett år om burkarna (väl rengjorda, med ring) står svalt

Inlagd pumpa

Kalasgott som tillbehör till stek, helstekt kyckling o.s.v. Kan ätas som godis också.
Senorita
Rosmarin!

Du måste ha en annan upplaga av Annas mat än min som är från 1981 - där står inte receptet på Baronens chutney. Men nu ska jag försöka hitta tillbaka till det i den här tråden - det låter gott!

M v h

Eva M K
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon