Några gånger har jag ätit gravad oxfilé. Det var mega-gott. Nu undrar jag om någon har ett bra recept på gravad oxfilé?
Piccante
07-11-2009, 21:19
Gravad oxfilé
Ingredienser
300 300 g oxfilé
1 1 dl socker
1 1 dl grovsalt
1 1 st lime
0.5 0.5 dl mald peppar
1 1 tsk rosépeppar
1 1 tsk kummin
1 1 dl portvin
Gör så här
1. Putsa oxfilén väl. Blanda socker, salt, kryddor, lime och portvin. Lägg oxfilén med kryddblandningen i en plastpåse, gärna under tryck. Grava i minst ett dygn.
2. Torka av filén och skiva tunt.
Svarpeppar och salt en nypa socker (råsocker) en dofft av vitlök ,i plastpåse ett dygn ,ska helst vara färsk svensk.Tuna skivor.
tackar för tipsen
300 gram är oxå lagom stort
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.