Full version: Gravad oxfilé
Ralf
Några gånger har jag ätit gravad oxfilé. Det var mega-gott. Nu undrar jag om någon har ett bra recept på gravad oxfilé?

Piccante
Gravad oxfilé

Ingredienser

300 300 g oxfilé
1 1 dl socker
1 1 dl grovsalt
1 1 st lime
0.5 0.5 dl mald peppar
1 1 tsk rosépeppar
1 1 tsk kummin
1 1 dl portvin

Gör så här

1. Putsa oxfilén väl. Blanda socker, salt, kryddor, lime och portvin. Lägg oxfilén med kryddblandningen i en plastpåse, gärna under tryck. Grava i minst ett dygn.

2. Torka av filén och skiva tunt.
Motti
Svarpeppar och salt en nypa socker (råsocker) en dofft av vitlök ,i plastpåse ett dygn ,ska helst vara färsk svensk.Tuna skivor.
Ralf
tackar för tipsen
300 gram är oxå lagom stort
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon