Jordgubben (°_°)
28-11-2009, 17:13
Hej!
Jag har plockat lite kåda i skogen idag och har tänkt att göra något man kan äta.
Är det någon som vet vad man kan göra av det?
Det är ungefär 1/2 tesked.
Tack på förhand!
Jordgubben (°_°)
Bengalow
28-11-2009, 17:22
Det enda jag vet är att kåda tillsätter man vitvin i Grekland och vips har man Retsina....gottgottigottgott!
Fler tips från Grekland.
I Grekland finns en krydda mastischa (något så när fonetiskt med latiska bokstäver) Det är kåda från pinje från en speciel ö. Används i bakverk, sockerkaka eller slät vetebulle
Om du vill prova kan du göra en vanlig sockerkaka UTAN socker men med kådan. Koka sedan en sockerlag som ska vara ganska trögflytande När kakan är kroppsvarm häller du över sockerlagen och låter allt kallna
Vill du ha svärmors recept får du säga till.
Ritzina är gott en VARM sommardag men då ska det vara Malamatina det som SB har är inge vidare
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.