Full version: Korv
Överbölingen
Alltså! Koncistens på korvsmet? Min smet blev hård som 17 men ingen stans står det om spädning i recepten eller något om koncistensen.

Hjälp mig fort!
Margith
Nu är det väldigt länge sedan jag såg på när mamma gjorde egen korv, men mitt spontana minne var att smeten ska vara ungefär som paltsmet biggrin.gif
Eftersom jag inte vågar lita på mitt minne längre, konsulterade jag min kokbok. Där fanns bara recept på lammkorv. Den smeten skulle vara som lös köttfärssmet och skulle spädas med iskallt vatten.
Jag gissar att du gör din korv på älg så det här kanske inte är synonymt confused.gif

Det jag däremot minns säkert, det är att du inte får stoppa dem för hårt. Då spricker dem när du kokar dem.

KURT
Salsus har väldigt många korvrecept, sök eller välj recept efter land.

http://www.salsus.se/
Överbölingen
Tack!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon