Full version: Grava lax
Hej igen
Grava Lax


ca 2 kg Lax mellanbit

6 msk Salt

9 msk Havssalt

0,7 dl socker


Gnid in saltblandningen och strö på resten
in i dubbla plastpåsar i kylskåp.
Låta gravas i 34 - 36 tim
Vänd på påsen var 12,e tim

Om laxen var färsk ... frys den i 2 dygn innan ni äter av den.
Fny
tackar tackar! Har definitivt tänkt grava egen lax i år...
netaave
Det går bra med havssalt alltså?
Saknar dillen...
KURT
CITAT (netaave @ 10-12-2009, 17:20) *
Det går bra med havssalt alltså?
Saknar dillen...



havssaltet innehåller mindre natrium, men det är nog tillräckligt mycket överskott ändå i gravningen.
Hej igen
CITAT (netaave @ 10-12-2009, 16:20) *
Det går bra med havssalt alltså?
Saknar dillen...

Fick receptet av fiskhandlaren som ofta gravat laxen åt oss.
Havssalt gör att laxen hålls "fetare" ... han sa att enbart vanligt salt drog ut vätska
och gjorde laxen torrare.

Det blir faktiskt mycket bättre på detta vis ... dill gillar vi inte att ha vid gravning ...
vi har färsk sån när vi äter av laxen.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon