Full version: Pinnkött
Bengt i Särö
Hej.

Ja nu börjar jag längta efter Pinnkött till julafton
Är det någon som gör detsamma,recept finnes.
KURT
Har du torkat själv? På många ställen har man ju både torkat och dessutom kallrökt dem, innan de kokas.
Bettis
Pinnbröd vet jag vad det är men pinnkött confused.gif vad är det??
KURT
CITAT (Bettis @ 04-12-2009, 08:46) *
Pinnbröd vet jag vad det är men pinnkött confused.gif vad är det??


Pinnekjøtt är saltade, torkade och ibland också rökta revben av får (ej lamm!) som ångkokas till jul. Får var vanligare än gris i många områden i Norge, speciellt på magra marker som i skärgården på vestlandet.


http://no.wikipedia.org/wiki/Pinnekj%C3%B8tt

PS

Numera kan man naturligtvis också köpa pinnekjøtt till jul i västra Värmland, där säljs ju ALLT som norrmän är intresserade av.
Bettis
Tack KURT hade aldrig hört talas om det, nu bor jag i Göteborg så det är kanske därför, men nu vet jag, tack.
Bengt i Särö
CITAT (Bengt i Särö @ 04-12-2009, 00:06) *
Hej.

Ja nu börjar jag längta efter Pinnkött till julafton
Är det någon som gör detsamma,recept finnes.



Nu kommer vi till det godaste, PINKÖTSFETTET som blir kvar användes till LUTFISKEN,då blir lutfisken god.
Det går även att frysa in pinkötsfettet och annvända det till kokt torsk och mycket annat.
Vi köper pinköttet av en fårfarmare i Halland.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon