Nu har jag för första gången givit mig på att grava oxfilé! Känns lite läskigt faktiskt, så märkligt att köttet ska bli "tillagat" av att ligga i salt, socker och kryddor... Men men. Det går nog bra! Jag blandade två olika recept lite efter eget tycke. Så nu ligger ett halvt kilo oxfilé i kylskåpet och gosar med ca
en halv dl socker
aningens mindre salt blev det, ca 0,3 dl
körvel
persilja
lite citronskal, rivet
lite pressad citron
svartpeppar
och vitpeppar
Fråga mig inte hur mycket jag använde av de olika kryddorna, jag mäter nästan aldrig vad jag har i.... Men nu hoppas jag att det blir jättegott! Det ska nu stå i kylskåpet i tre dagar (minst) sen sen i frysen i två dagar (minst). Sen ska det va ätbart!
yummm... Återkommer med resultatet!
Eva i Höga
12-12-2009, 19:20
Väntar med spänning på resultatet! Har aldrig gravat kött så det kan vara kul att pröva men du får berätta först hur det blev.
Nu ligger den färdiga oxfilén på tining... spänningen stiger...
CITAT (Fny @ 20-12-2009, 13:15)

Nu ligger den färdiga oxfilén på tining... spänningen stiger...

Här också

(för jag vill också höra hur det blev

)
Det blev jättegott!!!

Hade nog lite för mycket salt men det var inte så farligt. Nej, grymt gott, svårt att inte äta upp allt på en gång! Kan rekommenderas!
Aqvakul
22-12-2009, 07:35
CITAT (Fny @ 22-12-2009, 07:00)

Det blev jättegott!!!

Hade nog lite för mycket salt men det var inte så farligt. Nej, grymt gott, svårt att inte äta upp allt på en gång! Kan rekommenderas!
Visst är det smaskigt - gärna extremt tunna skivor...
Eva i Höga
22-12-2009, 09:45
Så roligt, då ska jag pröva detta under helgerna! Tack för receptet!