Full version: Julbaket
elvisjö
Och va ska det här bli då?
[attachment=45276:IMG_1209.JPG]
elvisjö
Före gräddningen
anki/ronninge
[attachment=45280:Bild_15.jpg]jag tror det ska bli saffransskorpor!!!




[attachment=45279:Bild_19.jpg]
anki/ronninge
ha ha ha du bakar knäckebröd !!!

och jag saffrans skorpor och lyssnar på julsånger!!!
santa.gif


elvisjö
I övre Norrland så kallas dom helt enkelt för bröd och görs betydligt större.
Jag fryser in bröden och plockar fram det som går åt för stunden, storleken passar
bra i brödrosten


Är dina saffransskorpor möra?
anki/ronninge
CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 09:49) *
I övre Norrland så kallas dom helt enkelt för bröd och görs betydligt större.
Jag fryser in bröden och plockar fram det som går åt för stunden, storleken passar
bra i brödrosten
Är dina saffransskorpor möra?
det hoppas jag dom blir, jag har dom i ugnen nu på eftertork...
Bettis
CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 09:49) *
I övre Norrland så kallas dom helt enkelt för bröd och görs betydligt större.
Jag fryser in bröden och plockar fram det som går åt för stunden, storleken passar
bra i brödrosten


g.gif eftersom du la in detta under recept, så undrar jag var receptet är flirting.gif
elvisjö
Bröd ca 70 st

Ugn 250 grader eller varmare
Gräddas på tredje falsen uppifrån räknat
Pruta inte på jästiden

300 gr smält margarin eller olja 3 dl
1 tsk salt
1 liter mjölk
1 msk sirap
2 pkt jäst
Ibland så sätter jag i en påse brödkryddor

Rågsikt så att degen blir som ett mjukt tuggummi

Jag brukar arbeta degen i maskin i cirka 5minuter eller till att degen inte kletar fast på fingret
Om man har så kan man blanda i 3-4 riven kokt potatis, då blir bröden lite segare

Låt jäsa ca en timma och häll upp degen på mjölat bakbord
Arbeta inte degen för mycket i detta skede
Dela degen i fyra delar
Forma till fyra rullar
Dela i ca 70 bitar
Platta till varje bit i handen
Kavla med naggkavel tjockleken skall vara ca 1 cm
Lägg upp brödet på plåtar och låt jäsa under bakdukar i en timme.
Nagga

Gräddningen går fort, så gör inte nåt annat under tiden du gräddar.
Tag ut bröden när dom är ljust ljust bruna, hellre för ljusa än för mörka
Tänk på att bröden får den sista färgen i brödrosten
Bettis
thanks.gif det lät så gott så det ska provas tummenupp.gif mellan tummen och pekfingret hur mycket mjöl?
elvisjö
1100gr då ska det räcka till utbaket också













Hej igen
CITAT (elvisjö @ 15-12-2009, 11:31) *
Bröd ca 70 st

Ugn 250 grader eller varmare
Gräddas på tredje falsen uppifrån räknat
Pruta inte på jästiden

300 gr smält margarin eller olja 3 dl
1 tsk salt
1 liter mjölk
1 msk sirap
2 pkt jäst
Ibland så sätter jag i en påse brödkryddor

Rågsikt så att degen blir som ett mjukt tuggummi

Jag brukar arbeta degen i maskin i cirka 5minuter eller till att degen inte kletar fast på fingret
Om man har så kan man blanda i 3-4 riven kokt potatis, då blir bröden lite segare

Låt jäsa ca en timma och häll upp degen på mjölat bakbord
Arbeta inte degen för mycket i detta skede
Dela degen i fyra delar
Forma till fyra rullar
Dela i ca 70 bitar
Platta till varje bit i handen
Kavla med naggkavel tjockleken skall vara ca 1 cm
Lägg upp brödet på plåtar och låt jäsa under bakdukar i en timme.
Nagga

Gräddningen går fort, så gör inte nåt annat under tiden du gräddar.
Tag ut bröden när dom är ljust ljust bruna, hellre för ljusa än för mörka
Tänk på att bröden får den sista färgen i brödrosten

Ska absolut testas. smile.gif
Undrar ... om man inte vill ha det som "rostbröd" ... kan man då grädda så de får lite mer färg o äta
som de är med smör?
elvisjö
Brödet blir mycket torrt om man bakar det för länge.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon