Full version: Laxbakelse
netaave
4 pers
12 skivor ljust formbröd
2 dl skagenröra (gör du lätt själv av turkyoughurt, nån msk majonnäs, rom, rödlök och lite hackade räkor)
1/2 dl gräddfil
4 msk stenbitsrom
4 msk dill
4 små skivor kallrökt eller gravad lax
lime, eller citronskal, rivet
dillkvistar

Ta ut 12 stora rundlar med ett glas
Bred ut 2/3 av röran på 8 av dom.
Lägg ihop dem 2 o 2 och täck med resten av rundlarna ovanpå.
Bred gräddfil runt kanterna och ovanpå bakelserna.
Tryck fast dill runt kanterna
Bred romen ovanpå garnera med en klick röra i en laxrulle, lite skal och en dillvippa.
gunvor
nu knycker jag detta och ger bort det till någon som vill ha tips på god förrätt - jag läste detta tidigare och tyckte det verkade så gott..
elleave
Man kan ju även variera dem och byta ut laxen mot skaldjur smile.gif
netaave
Av brödet som blir över kan man göra en liten (1/2 sats) sån här till 12-slaget

Amerikansk ostsufflé
6-8 port

Tillagningstid 25,5 tim. ;-)


12 skivor vitt kantskuret bröd smörat i tärningar
6-7 hg grovt riven ost, ex grevé
9 dl gräddmjölk
1 tsk soya
1 msk konjak, kan uteslutas
2 ägg
salt & peppar, gärna en doft cayenne också.

Täck botten i en smord form med brödtärningar, varva sedan ost och bröd.
Vispa ihop resten och häll detta över.
Täck med gladpack.
Låt stå kallt ett dygn.
Grädda i vattenbad i 200 gr exakt 1 timme.
Servera med sallad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon