netaave
28-12-2009, 00:02
4 pers
12 skivor ljust formbröd
2 dl skagenröra (gör du lätt själv av turkyoughurt, nån msk majonnäs, rom, rödlök och lite hackade räkor)
1/2 dl gräddfil
4 msk stenbitsrom
4 msk dill
4 små skivor kallrökt eller gravad lax
lime, eller citronskal, rivet
dillkvistar
Ta ut 12 stora rundlar med ett glas
Bred ut 2/3 av röran på 8 av dom.
Lägg ihop dem 2 o 2 och täck med resten av rundlarna ovanpå.
Bred gräddfil runt kanterna och ovanpå bakelserna.
Tryck fast dill runt kanterna
Bred romen ovanpå garnera med en klick röra i en laxrulle, lite skal och en dillvippa.
nu knycker jag detta och ger bort det till någon som vill ha tips på god förrätt - jag läste detta tidigare och tyckte det verkade så gott..
elleave
29-12-2009, 20:41
Man kan ju även variera dem och byta ut laxen mot skaldjur
netaave
29-12-2009, 22:25
Av brödet som blir över kan man göra en liten (1/2 sats) sån här till 12-slaget
Amerikansk ostsufflé
6-8 port
Tillagningstid 25,5 tim. ;-)
12 skivor vitt kantskuret bröd smörat i tärningar
6-7 hg grovt riven ost, ex grevé
9 dl gräddmjölk
1 tsk soya
1 msk konjak, kan uteslutas
2 ägg
salt & peppar, gärna en doft cayenne också.
Täck botten i en smord form med brödtärningar, varva sedan ost och bröd.
Vispa ihop resten och häll detta över.
Täck med gladpack.
Låt stå kallt ett dygn.
Grädda i vattenbad i 200 gr exakt 1 timme.
Servera med sallad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.