Har ett dessert recept som jag undrar över
Det är ganska tidsödande och avanserat
Man ska ha 4 lager och vart och ett tar ca 1 timme var, ska göras och stena i kylen.
Ett lager består av bl.a. grädde och choklad som kokas och sedan stelnar ett lager består av bl.a. ägg socker och gelatin
Funderar på om jag kan byta ut en del av äggen mot grädde och avstå från gelatin.
Allt för att förenkla
Någon som har en idé?
Piccante
01-01-2010, 16:08
Svårt att säga när an inte ser hela receptet men lagret med gelatin behöver ju definitivt tid för att stelna och bli bra. Är det möjligt att göra dom i olika omgångar och lägga ihop dom efteråt? Kan du göra ett lager redan dagen före, det borde gå bra att ha i kylen över natten.
Jo du är inne på rätt spår
Om man ska följa receptet så ska man först göra en mördeg som ska stå i kyle 30 minuter sedan kavlas bakas stansas med stansmått sånna där cylindriska formar som man bygger högre saker med i restaurangvärlden) sedan ska cholkadsmeten göras och stelna i kylen 60 minuter därefter får man göra smeten med gelatin hälla i formen och låta stå i kylen minst 60 minuter därefter kommer en chokladgelé som ska kokas svalna och hällas i formen stå i kylen 60 minuter.
Därefter trycker man ut skapelen ut cylindern och vipps har man en lite vacker dessert i lager på lager på lager
Kul men Puhhh
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.